Ervaringen

Enkele reacties

  • Héérlijk ontspannend!
  • Dank voor je tijd, je hulp en je goede adviezen!
  • Alleen je rustgevende stem (bij het maken van de afspraak) heeft al geholpen. Ik ben vannacht bevallen.

Bevalling dankzij voetreflex

Hallo Olga, Weet je nog…..?

Ik belde je op met de vraag of je toevallig die dag nog een plekje had voor een voetreflexbehandeling om mijn lichaam proberen te stimuleren weeën te krijgen. Ik had immers al een tijdje gebroken vliezen, maar de weeën bleven uit. De dag erna zou ik daarom worden ingeleid. De verloskundige adviseerde een voetreflexbehandeling te proberen. Ik wilde dolgraag dat de bevalling zelf op gang zou komen en voetreflextherapie was voor mij de laatste poging om dat voor elkaar te krijgen.

Gelukkig had je nog een plekje vrij voor mij die dag en we maakten de afspraak dat ik later in de middag naar je toe zou komen. Ik was erg teleurgesteld toen het me niet lukte om naar Eersel te komen, vanwege het vele vruchtwater dat ik verloor en ik belde je op om de afspraak af te zeggen. Je bood toen aan om bij mij thuis te komen. Wat een luxe, ik was heel blij!!

De behandeling was heel fijn. Ik kon me volledig ontspannen. Tijdens de behandeling heb ik af en toe een krampje in mijn buik gevoeld, maar die krampjes had ik al een paar dagen, dus dat was niets nieuws voor mij.

Echter, je was nog maar amper de deur uit en de krampjes werden weeën. Weeën die meteen heel regelmatig om de 4 à 5 minuten kwamen. Yes, het was dan toch vanzelf begonnen!! De weeën waren krachtig, maar ik kon de pijn prima dragen met een goede ademhaling. Na anderhalf uur regelmatige weeën belden we naar het ziekenhuis en we mochten meteen komen. Eenmaal liggend in het ziekenhuisbed voelde ik al meteen persdrang en zei dat ook tegen de verpleegkundige. De verpleegkundige nam echter nog rustig een vragenlijst af en ik beantwoordde de vragen tussen de weeën door. Ze dacht natuurlijk, net als wij allemaal, dat de ontsluiting nog minimaal was, omdat de weeën nog maar net begonnen waren. Toen zag de verpleegkundige dat het toch wel serieus werd en belde ze de verloskundige erbij. Na de eerste check op ontsluiting en constateerde de verloskundige al meteen 9 cm ontsluiting! Je had de gezichten van iedereen aan m’n bed moeten zien, iedereen verbaasd! Al vrij snel daarna kon ik gaan persen en om 23.17 uur werd ons zoontje geboren!

Ik wil je ontzettend bedanken voor de tijd die je nam om naar Bladel te komen, ik wil je enorm bedanken voor  de fijne voetreflexbehandeling en ik wil je super bedanken voor het mede mogelijk maken van een geweldige bevalling via de natuurlijke weg! Hartelijk bedankt!!!!

Ilse


Stuitligging

Begin januari ben ik op advies van mijn verloskundige getipt om eens een behandeling bij jou te ondergaan in een poging ons kindje te laten draaien. Ik was toen 34 weken zwanger. Meteen al tijdens en na de eerste behandeling, welke ik als erg ontspannen, fijn en effectief heb ervaren, werd het een drukte van belang binnen in mijn buik. Een week later nog eens een behandeling en tijdens de controle bij de verloskundige bleek het gedraaid én ingedaald, yes! Ik ben erg blij dat je de behandeling hebt gedaan en heb aan den lijve ondervonden wat een weldaad voetreflex kan doen. Ook jouw werkwijze heeft daartoe bijgedragen, dank daarvoor!
En om het ‘verhaal’ mooi af te sluiten; na een zwangerschap van 38 weken precies is na een vlotte bevalling thuis onze zoon en broer geboren.
Warme groet, Marieke

Zwangerschapsmisselijkheid – Stuitligging

Beste Olga,

Met ruim 20 weken zwangerschap heb ik je hulp in geroepen, omdat ik nogal wat last had van misselijkheid en braken. En ik verloor nog steeds gewicht in plaats van dat het moest stijgen. Ik was gewoon aan het interen. Na de eerste behandeling merkte ik al heel veel verbetering en na drie behandelingen was het goed, niet meer misselijk!

Toen bleek dat bij de 32-weken echo ons kindje in stuit lag, ben ik weer terug bij jou gekomen om het proberen te draaien. Het wilde wel, maar ’t lukte uiteindelijk niet (onvolkomen stuit). Maar bij de draaipoging in het ziekenhuis is het omgekeerd en alle voorbereiding is zeker goed van pas gekomen! Op 2e kerstdag is na een vlugge, perfecte bevalling onze dochter kerngezond thuis geboren!! Olga, dank je wel …

Hanneke

Zwangerschapsbegeleiding/bevalling
Ik ben al vrij vroeg in mijn tweede zwangerschap bij je gekomen na het advies te hebben gekregen van de verloskundige. Reden: moe zijn, geen energie hebben, verhoogde bloeddruk (dit was ook zo in mijn eerste zwangerschap)
Bij jou kon ik lekker even ‘alleen zijn met mijn zwangerschap’ en kwam altijd weer helemaal ontspannen thuis. Even balansen! Dat was/is jouw motto. Ik heb de behandelingen altijd erg fijn heb gevonden.
En bovendien heb jij ook een steentje (of misschien wel een grote steen) bijgedragen aan het starten van de bevalling! Ik was op vrijdag bij je en zaterdag rond 19.00 uur was ik me bewust van de eerste ‘weeën’. Uiteindelijk is alles heel snel en voorspoedig gelopen, met om 6.02 uur als geweldig resultaat onze zoon Wout!
Om 7 uur zaten we met z’n vieren op het bed en mocht Tess aan haar broer wennen.
Kortom een droombevalling en een pak van mijn hart dat het thuis mocht gebeuren!
Ik wil je bedanken voor de fijne behandelingen en voor het voorwerk richting de bevalling!
Lieve groeten, Liselotte (31 jaar)

Stuitligging
Marian kwam in verband met een stuitligging en onderging drie behandelingen in zes dagen. Na de eerste en tweede keer was de baby ’s nachts telkens erg druk. Dit is haar verhaal na de derde behandeling:
Hoi Olga,
Even een update. De laatste keer dat ik bij jou ben geweest was onze baby wederom erg druk doende in de buik. Ook toen ik naar bed ging bleef hij erg beweeglijk. Toch in slaap gevallen … Maar midden in de nacht werd ik wakker van de pijn! Oei, dacht ik, het lijkt wel of hij helemaal met zijn rug aan de voorkant ligt en met zijn hoofd tegen mijn maag. Het was echt heel vervelend. Maar goed, ik ben weer op mijn zij gaan liggen en ben rustig blijven ademen en uiteindelijk zakte het weer en werd de baby rustig.
Vandaag (1,5 dag erna) bij de verloskundige een echo gehad en JAWEL!!! Hij is gedraaid!!! Hij ligt netjes met zijn bolletje naar beneden. Wat ben ik blij! Ik ga er van uit dat hij nu wel netjes zal blijven liggen en me een natuurlijke bevalling gegund zal zijn! SUPER!!!
Marian (31)
Dag Olga, ik wilde je nog bedanken voor de voetreflexbehandeling bij mij thuis. Tijdens de behandeling kreeg ik al een aantal weeën. Niet lang nadat jij weg was, om 18.00u, begonnen de rugweeën. Die kwamen gelijk al om de 5 minuten, heel heftig. Bij aankomst in het ziekenhuis om 19.30 u bleek ik al 9 cm ontsluiting te hebben. Onze zoon Merijn is om 22.40 u geboren.
Ik wil je ontzettend bedanken voor je hulp. Dankzij jou is de bevalling vanzelf gekomen en hoefde ik niet te worden ingeleid.
Je bent een kei! Ik zal het nooit vergeten!
Petra (29)